Ce sunt Obligatiunile?

Obligațiunile sunt ca niște bilete magice.

Când cumperi o obligațiune, de fapt împrumuți bani companiei sau guvernului. În schimb, ei îți promit să-ți dea înapoi banii, plus un mic bonus numit dobândă.

Bani prietenoși își aleg companii de încredere. De exemplu, compania de jucării “Zâmbăreții” poate avea obligațiuni. Când cumperi o astfel de obligațiune, îi ajuți pe “Zâmbăreții” să-și construiască o nouă fabrică de jucării.

Imaginați-vă că sunteți într-un parc de distracții. Cumpărați un bilet pentru montagne-russe și, la sfârșitul zilei, primiți înapoi banii plus un mic bonus pentru că ați fost atât de curajoși. Ei bine, așa funcționează și obligațiunile!

Bani prietenoși știu că trebuie să aibă răbdare. Când cumperi o obligațiune, trebuie să aștepți o perioadă de timp până când primești înapoi banii. Dar nu vă faceți griji, companiile și guvernele sunt serioase și își țin mereu promisiunile.

Copiii de 12 ani nu pot cumpăra direct obligațiuni. Dar părinții sau bunicii voștri pot face asta pentru voi. Așa că, dacă vreți să faceți o investiție bună, gândiți-vă la obligațiuni!